Klockan 20:13 på kvällen den 24 november 1971 kastar sig D.B. Cooper ut från flight 305 med en fallskärm och en säck sprängfylld med pengar. Utanför planet möts han av isande kyla och en stormig mörk vinterkväll. Två jaktplan och en FBI helikopter förföljer honom i det som snart ska bli en av de största eftersökningarna i kriminalhistorien. Jakten på gentlemannatjuven D.B. Cooper har bara börjat.

Och nu är det din tur att ta upp spåret. För att lösa de gäckande mysterierna i det autentiska fallet D.B. Cooper använder ni er av detektivarbetets tre grunddiscipliner. Ni får förhöra vittnen, tolka förhör, säkra och analysera tekniska bevis samt skapa fantombild och gärningsmannaprofil för att lösa fallet. Kanske blir det just du och dina lagmedlemmar som löser de många mysterierna som omgärdar ett av världens mest fängslande mysterier?

Men det är inte bara fängslande och utmanande. När ni löser tidernas mest omtalade flygkapning kommer ni att skärpa ert intellekt och er logiska slutledningsförmåga samtidigt som ni tränas i att bejaka er intuition. Ni har kort om tid och måste utnyttja såväl hela lagets potential som att upprätthålla glasklar kommunikation för att lyckas där andra FBI agenter har misslyckats.

DB Cooper är perfekt till kick-offen, konferensen, personalfesten, kompisgänget eller avtackningen. Det är inte bara ett sällsynt teambuildingtillfälle utan också ett intensivpass för hjärncellerna.

DB Cooper bokar du till den dag ni vill genomföra eventet. Våra spelledare kommer ut till er och genomför eventet där ni önskar. Vanligen på ett hotell, en konferensanläggning eller i ert företags lokaler. Är ni ett privat sällskap eller en förening så kan också ett hem eller en möteslokal fungera. DB Cooper spelet utförs allra bäst när det finns en större sal där alla deltagarna kan sitta vid genomgången och därefter möjlighet för varje utredningsteam att sitta någorlunda avskilt. Vi har samarbete med hotell och konferensanläggningar – kontakta oss om du vill ha hjälp med ditt event. Vi hjälper gärna till!

Den effektiva eventtiden är ca 90 minuter fördelat i två akter om 60 respektive 30 minuter. Mellan de båda akterna är vår rekommendation en kortare paus om 20 minuter. Speletavslutas med en examination där det vinnande laget utses till specialagenter. Efter examinationen blir det eftersnack om hur ni löste mysterierna och lite mer information om det verkliga fallet om ni så önskar.